Marije Groothuis

Mijn naam is Marije Groothuis en samen met mijn man Bas en onze twee jonge dochters woon ik in Utrecht.   

Binnen De- Jeugdpsycholoog van Burkum werk ik als geregisterd Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP en Schoolpsycholoog.  

In deze rol heb ik veel gewerkt met en voor kinderen en jongeren die net een beetje extra hulp nodig hebben, binnen het reguliere basis- en voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Belangrijk vind ik dat het kind / de jongere, ondanks bepaalde moeilijkheden weer het vertrouwen terugkrijgt in zichzelf, in de ander en in de toekomst.

Marije Groothuis

DE JEUGDPSYCHOLOOG

Ondersteuning aan

JONGEREN TOT 23 JAAR

Binnen de praktijk richt ik mij zowel op de diagnostiek en behandeling van schoolgerelateerde klachten (zoals angst: faalangst, sociale angst of ontwikkelingsproblematiek: aandacht -en concentratieproblematiek, autisme of stemmingsproblematiek), als op klachten die niet direct schoolgerelateerd zijn.   

Belangrijk vind ik transparantie en een plan dat is opgesteld met het kind/de jongere, aangevuld door de omgeving. Ik werk bij voorkeur oplossingsgericht waarbij in korte tijd de kracht wordt gevoeld door het kind/de jongere én de omgeving om zelfstandig tot oplossingen te komen en de grip op het leven of de situatie weer te terug te krijgen.

Naast het werk in de praktijk geef ik ook les aan de Universiteit Utrecht. Hier coördineer en geef ik onderwijs op het gebied van effectief werken in psychodiagnostiek, professionele gespreksvoering en jeugdhulp. Daarnaast geef ik supervisie aan psychologen in opleiding tot schoolpsycholoog of K&J-psycholoog.  

 Ik kijk er naar uit je in de praktijk te ontmoeten!

De wens van het kind staat in mijn

VISIE CENTRAAL